نویسار

یادداشت های یک برنامه نویس وب

نویسار

یادداشت های یک برنامه نویس وب

نویسار

اینجا صرفا محلی برای یاداشتها و بیان تجربه های شخصی صاحب وبلاگ می باشد.

پیوندهای روزانه

۱ مطلب در دی ۱۳۹۲ ثبت شده است

ما در زمان جالبی زندگی می کنیم. به عنوان برنامه نویسانی که در سرار دنیا پخش هستیم، شما افراد توانمند زیادی رو در این حرفه پیدا می کنید. شما برای اینکه در بازار خریدار داشته باشید، نیاز دارید که به یادگیری خودتون ادامه بدهید. در غیر اینصورت تبدیل به فسیل خواهید شد، در شغل خود خواهید ماند تا اینکه روزی به درد نخور شوید یا با یک منبع ارزانتر جایگزین شوید.

حالا شما چکار می کنید؟ بعضی از کارفرمایان آنقدر سخاوتمند هستند که شرایط آموزش رو برای شما در جهت توسعه مهارت هاتون فراهم آورند، بعضی دیگر ممکنه نتوانند وقت یا پول کافی برای هر گونه آموزشی صرف کنند. برای اینکه راه امنی در پیش بگیرید، شما باید خودتون مسئولیت آموزش خودتون رو بر عهده بگیرید.

در اینجا لیستی از کارهایی که می تونید برای آموزش خودتون انجام بدید تهیه شده است :

  • کتاب، مجله، وبلاگ، وبسایت و شبکه های اجتماعی رو بخونید. اگر می خواهید عمیقا به یک مبحث وارد شوید، می تونید عضو خبرنامه ها یا فیدهایRSS  شوید. سایت Feedly برای مدیریت فیدها در کنار افزونه فایرفاکس اون Feedly Notifier بد نیست.
  • اگر واقعا می خواهید در یک تکنولوژی غوطه ور شوید، باید آستین ها رو بالا بزنید و دست به کد شوید.
  • سعی کنید همیشه با یک مربی کار کنید، اگر چه شما می تونید از هر کسی چیزی یاد بگیرید، شما می توانید از یک نفر باتجربه تر و حرفه ای تر از خودتون چیزهای زیادی یاد بگیرید. اگر یک استاد خوب ندارید، حداقل دنبالش باشید .
  • از اساتید مجازی استفاده کنید. نویسنده ها و توسعه دهندگانی رو که در وب واقعا بهشون علاقه مند هستید و تمام نوشته هاشون رو می خونید، پیدا کنید. می تونید وبلاگ هاشون رو در لیست اشتراک خودتون قرار بدید.برای شروع در  اینجا یک لیست از 200 وبلاگ برتر برای توسعه دهندگان قرار داده شده است.
  • سعی کنید کتابخانه ها و فریم ورک هایی که ازشون استفاده می کنید رو بشناسید. اینکه بدونید چطور چیزی کار می کنه کمک می کنه که بهتر بتونید ازش استفاده کنید. اگر هم متن باز هستند که واقعا خوش شانسید. با یک دباگر کدها رو مرور کنید و بفهمید پشت صحنه چه می گذرد. شما باید کدهای نوشته و بررسی شده توسط افراد واقعا نخبه رو نگاهی بیاندازید. در سایت‌هایی مثل CodePlex پروژه های متن باز زیادی وجود داره که دیدن کدهاشون می تونه خیلی مفید باشه.
  • هرجا که اشتباهی می کنید، باگی رو برطرف می کنید، یا با مشکلی مواجه می شوید، سعی کنید واقعا بفهمید که چه اتفاقی افتاده است. این احتمال وجود داره که قبلا یک نفر با مشکلی مشابه شما برخورد کرده باشد و اون رو در وب قرار داده باشد. گوگل در اینجور مواقع واقعا کمک کننده است. یکی از راههای اتلاف وقت هنگام برنامه نویسی که در این مقاله بهش اشاره شده، اختراع چیزی هست که دهه‌ها درباره اش کتاب نوشته اند!
  • یک راه خوب برای اینکه چیزی رو یاد بگیرید آموزش دادن و صحبت درباره اون هست. وقتی که افرادی به شما گوش می کنند و از شما سوالاتی می پرسند، شما واقعا انگیزه برای یادگیری پیدا می کنید. سعی کنید کلاسهای آموزشی برگزار کنید، کنفرانس بزارید یا در وبلاگها بنویسید. می تونید از اینجا شروع کنید.
  • به یک گروه مطالعه درباره یک زبان یا مبحثی که بهش علاقه مند هستید بپیوندید، یا خودتون یکی راه بیاندازید. می تونید از دوستان و همکاراتون کمک بگیرید.
  • در کنفرانس ها شرکت کنید و اگر نمی تونید، خیلی از افراد کنفرانس‌های خودشون رو به صورت رایگان در وب قرار می دهند.  سایت‌هایی مثل Ted.com یا Udacity.com یا Pluralsight.com یا Codecademy.com که دوره های آنلاین هم برگزار می‌کنند.
  • دائم در حال مسافرت‌های طولانی هستید؟ به پادکست ها گوش کنید.  یک لیست برای شروع. متاسفانه منبع فارسی پیدا نکردم.
  • تا حالا شده که روی کدهای خودتون یک ابزار تحلیل کد ایستا اجرا کنید و یا یک نگاه به پیغام های هشداری  که IDE بهتون می دهد بندازید؟ سعی کنید که بفهمید اونها چه چیزی به شما گزارش می دهند و چرا.
  • توصیه های برنامه نویسانی که در عمل کار کرده اند رو دنبال کنید و هر سال یک زبان جدید رو یاد بگیرید. حداقل یک تکنولوژی یا ابزار جدید رو یاد بگیرید. اینها به شما ایده های جدیدی می دهند که می تونید در تکنولوژی های جاری که استفاده می‌کنید به کار ببرید.
  • نباید تمام چیزهای که شما یاد میگیرید درباره تکنولوژی باشند.درباره حوزه کاری خودتون اطلاعات کسب کنید که در نتیجه بهتر خواهید توانست نیازمندی‌ها رو بشناسید و مشکلات تجاری رو حل کنید. مثلا یاد بگیرید که چطور موثرتر باشید، چطور بهتر کار کنید و ... .
  • به دوران مدرسه باز گردید.

خیلی خوبه که قابلیت نئو در فیلم ماتریکس رو داشته باشیم، و به سادگی اطلاعات مورد نیاز رو به مغزمون دانلود کنیم. اما نداریم! پس این یک تعهد زمانبر است. لازم نیست که هر روز بعد از بیدار شدن مشغول یادگیری شوید. یک زمان کم، مثلا هر هفته، از هیچی بهتر است. هر کسی باید یک زندگی غیر کاری داشته باشد.

تغییرات تکنولوژی خیلی سریع هستند، سعی کنید جا نمانید.


این مطلب برداشتی آزاد از قسمت Continuous Learning  کتاب  97 things every programmer should know بود که خوندنش رو به همه دوستان و همکاران توصیه می‌کنم.

۵ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۷ دی ۹۲ ، ۱۸:۴۵
محمد رعیت پیشه